6 april 2010
door Dirkjan van Ittersum
Reacties uitgeschakeld voor Handig tooltje: alle mogelijke coalities snel in beeld

Handig tooltje: alle mogelijke coalities snel in beeld

Het zijn spannende tijden in politiek Den Haag, zo met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht. Welke partijen doen het goed in de peilingen en wie wil er met wie regeren? En vooral ook: wie wil er niet met wie regeren?

Met de vele nieuwsuitzendingen en alle peilingen raak je al gauw het overzicht kwijt. Check daarom de Coalitie Calculator, gemaakt door Mark Beekhuis. Klik op de gewenste peiling en je ziet welk kabinet het meest waarschijnlijk is de komende vier jaar. Bovendien zie je welke coalities al bij voorbaat niet doorgaan, doordat verschillende partijen elkaar uitsluiten.

Een handig tooltje, ook voor journalisten!

Auteur: Dirkjan van Ittersum

Dirkjan schrijft over ICT @Ankeiler, leest nieuws @BNR, verkoopt luisterboeken @Luisterrijk en maakt luisterboeken @OORkracht8