2 september 2010
door Dirkjan van Ittersum
Reacties uitgeschakeld voor Zijn de mobiele kaarten geschud? Samsung mikt op Android

Zijn de mobiele kaarten geschud? Samsung mikt op Android

Interessant bericht vandaag op Engadget. Samsung zet zwaar in op Android als mobiel besturingssysteem. Ook het eigen besturingssysteem Bada krijgt aandacht, maar het mobiele besturingssysteem van Microsoft speelt nauwelijks een rol meer bij Samsung.

Speaking to Reuters at the show, Samsung’s head of marketing for its mobile division, YH Lee, said flatly that “we are prioritizing our Android platform,” adding that, “Android is very open and flexible, and there is a consumer demand for it.” Lee further went on to note that the company will continue to focus on its own Bada platform (at least outside of North America), but seemingly downplayed Windows Phone 7 when asked about it, saying only that “there is still some professional, specialized demand there.” Ouch.

Ook Symbian lijkt van de kaart te zijn verdwenen bij Samsung. Overigens test ik op dit moment de Samsung Wave, een telefoon die draait op Bada. Dit mobiele besturingssysteem is ontwikkeld door Samsung. Het systeem is sterk geinspireerd op de iPhone. Ondanks wat miskleunen hier en daar, bevalt het goed. Toch is het de vraag welke rol Bada kan spelen te midden van het geweld van Apple’s iOS en Google’s Android. De meeste ontwikkelaars zullen zich richten op de twee grootste platformen en daarmee zal het aanbod apps voor Bada beperkt blijven. Binnenkort vul ik dit bericht aan met een mini-review over de Samsung Wave.

Auteur: Dirkjan van Ittersum

Dirkjan schrijft over ICT @Ankeiler, leest nieuws @BNR, verkoopt luisterboeken @Luisterrijk en maakt luisterboeken @OORkracht8