16 februari 2012
door Dirkjan van Ittersum
Reacties uitgeschakeld voor Nieuw! Nu met responsive design

Nieuw! Nu met responsive design

Een nieuw jaar, een nieuw jasje voor deze website. Na een jaar of twee met hetzelfde ontwerp, werd het hoog tijd om de site weer eens op te frissen. Op Smashing Magazine las ik een interessant artikel over wanneer het tijd wordt met iets nieuws te komen.

In het kort komt het hierop neer:

  • Als de bezoekersaantallen teruglopen (en dat heeft geen andere oorzaken)
  • Als je zoveel zaken aan de huidige site wilt veranderen, dat je beter helemaal opnieuw kunt beginnen
  • Als uit reacties van gebruikers blijkt dat het tijd wordt voor een nieuw jasje
  • Als de site er verouderd uitziet
  • Als het langer is dan 12 maanden geleden dat de site is opgefrist

Dat laatste gold dus zeker voor deze site, die draait op WordPress. Bij de huidige refresh heb ik gekozen voor een bestaand thema van Elmastudio. De vorige site ontwierp ik grotendeels zelf, maar met het huidige aanbod van thema’s is dat niet meer nodig. De kwaliteit is hoog en de keuze enorm. Bovendien kun je thema’s steeds beter aanpassen, zodat je er een eigen draai aan kunt geven.

Het nieuwe thema is ook nog eens ‘responsive’, waardoor de breedte van de site zich aanpast aan het venster. Verklein de site maar eens en zie wat er gebeurt. Of nog beter: bekijk de site op een smartphone. Dan blijkt direct welke voordelen deze techniek biedt. Met één ontwerp bedien je alle apparaten, van een Full-HD-scherm op de desktop tot de iPhone. Gebruik mobiel internetWat mij betreft zou anno 2012 iedere nieuwe website deze techniek moeten gebruiken, aangezien het surfen op smartphones en tablets stevig in de lift zit. Kijk maar eens naar de tabel met gegevens over het wereldwijde internetgebruik. Nu al komt 8,5 procent van het verkeer van de mobiel, zo blijkt uit cijfers van Statcounter.

Auteur: Dirkjan van Ittersum

Dirkjan schrijft over ICT @Ankeiler, leest nieuws @BNR, verkoopt luisterboeken @Luisterrijk en maakt luisterboeken @OORkracht8