15 januari 2013
door Dirkjan van Ittersum
1 reactie

Megalijst! 60+ sites met WordPress-thema’s

Er zijn talloze thema’s voor WordPress. Deze website draait – net als honderdduizenden andere – op dit gratis CMS, waarbij een thema van Elmastudio is gekozen. Maar welke aanbieders van premium-thema’s zijn er? Hier een overzicht van sites waar je WordPress voor een relatief laag bedrag in het nieuw steekt. Mis je een aanbieder? Reageer onder het artikel.

1. Woothemes

Deze site levert al jaren thema’s voor WordPress, onderverdeeld in categorieën als business, magazine en multimedia. Naast betaalde zijn er enkele gratis thema’s. Woothemes maakt ook de ecommerceplugin Woocommerce. Prijzen vanaf 70 dollar.
WooThemeswww.woothemes.com

2. Elegant themes

Voor een vast bedrag een jaar lang toegang tot uitstekende thema’s. Je betaalt er 39 dollar voor. De site heeft ook een handige drag-en-drop builder om een eigen thema te maken.
Elegant Themes
www.elegantthemes.com

3. Templatic

Een groot aantal uitstekende thema’s, waarvan enkele gratis. Betaalde thema’s beginnen bij 65 dollar. Templatic timmert al enkele jaren aan de weg en levert zonder meer kwaliteit.
Templatic
www.templatic.com

4. Themeforest

Dit is een virtuele marktplaats voor thema’s. Diverse ontwerpers gebruiken het als platform om hun ontwerpen te verkopen. Daar zitten verrassend goede thema’s tussen. Niet alleen voor WordPress trouwens. Er zijn ook HTML-templates en sjablonen voor andere CMS’en en toepassingen. Prijzen beginnen bij zo’n 35 dollar.
ThemeForest
www.themeforest.com

5. RocketTheme

Groot geworden als leverancier van Joomla-templates. Tegenwoordig levert RocketTheme ook thema’s voor WordPress. Een thema downloaden kan vanaf 50 dollar.
RocketTheme
www.rockettheme.com

6. Organic Themes

Levert thema’s voor artiesten, bedrijven en bloggers. Organic Themes wil rustige designs leveren, zonder afleidende effecten en kleurverlopen. De thema’s zijn per stuk te koop voor 69 dollar.
OrganicThemes
www.organicthemes.com

7. iThemes

Al sinds 2008 actief met thema’s voor WordPress. Ze zijn per stuk te koop of in een pakket; vanaf 80 dollar. Het bedrijf achter iThemes heeft ook Builder gemaakt, een systeem om zelf thema’s te maken.
iThemes
www.ithemes.com

8. Viva Themes

Levert voor 45 dollar losse thema’s of alle thema’s in een pakket. De thema’s zijn beschikt voor bedrijven, maar ook voor (mode)fotografen.
Viva Themes
www.vivathemes.com.

9. Theme Trust

Deze site maakt rustig ogende, overzichtelijke thema’s. De nieuwste thema’s zijn responsive, waardoor ze ook op tablets en smartphones goed eruit zien. Thema’s gaan per twee en kosten 49 dollar.
Theme Trust
www.themetrust.com

10. NattyWP

Hier kun je losse thema’s kopen voor 35 dollar of in een keer alle beschikbare thema’s. Ze zijn onderverdeeld in categorieën news/magazine, personal blog, portfolio/photo en business/cms. Er zijn ook enkele gratis thema’s.
NattyWP
www.nattywp.com

11. WPzoom

Tientalle thema’s van hoge kwaliteit in de categorieën business, magazine/nieuws, portfolio en multimedia. Je kunt kiezen voor een maandabonnement waarmee je alle thema’s kunt downloaden, of een eenmalige betaling (69 dollar) voor een enkel thema. Er zijn ook enkele gratis thema’s.
WPzoom

www.wpzoom.com

12. Mojo Themes

Deze site is vergelijkbaar met het bekendere ThemeForest. Het is een marktplaats voor thema’s. Iedere ontwikkelaar kan zijn thema’s verkopen. De prijzen beginnen bij 5 dollar, hoewel de meeste thema’s 35 a 40 dollar kosten. Er zijn inmiddels honderden WordPressthema’s te vinden.

Mojo Themes

www.mojothemes.com

13. Frogsthemes

Aanbieder van creatieve thema’s, onder meer voor portfolio, magazine of bedrijven. Sommige thema’s bevatten uitgebreide functies. Bijvoorbeeld het thema voor een autosite, waarin je uitgebreid kunt zoeken op autospecificaties.

FrogsThemes

www.frogsthemes.com

14. Neato Themes

Het aantal thema’s bij Neato is nog beperkt, maar ze zien er verzorgd uit. Onder meer thema’s voor een receptensite en een algemene zakelijke site. De prijzen zijn aantrekkelijk: vanaf 29,95 dollar.

www.neatothemes.com

15. Shaken & Stirred

Zowel betaalde als gratis thema’s. Vaak met een minimalistisch design en gebruik van heldere kleuren. Een (betaald) thema kost hier 40 dollar.

www.shakenandstirredweb.com

16. AppThemes

Levert meer dan thema’s alleen. AppThemes ontwikkelt thema’s met extra functionaliteit. Het zijn in feite volledige webapps, vandaar de naam AppThemes. Onder meer functionaliteit voor vacaturesites, couponsites of directorysites. Vanaf 99 dollar.

www.appthemes.com

17. StudioPress

Dit is de ontwikkelaar van het framework Genesis. Daarmee krijg je een mooie basis in handen om thema’s te ontwikkelen. Zelf maakt StudioPress op basis van Genesis ook thema’s die je kunt aanschaffen. Een thema kost 79,95 dollar.

www.studiopress.com

18. Obox Design

Maakt thema’s en plugins. De site is handig ingedeeld: je kunt opgeven voor welk doel je een thema zoekt, bijvoorbeeld voor webwinkels, blogs, videoblogs en portfoliosites. Levert ook een thema om je bestaande WordPress-site in een klap geschikt te maken voor mobiel. Een thema kost 60 dollar.

www.obox-design.com

19. Press75

Uitgebreide thema’s, vaak specifiek op een toepassing gericht. Bijvoorbeeld een thema voor webshops, een nieuwssite of een videosite. Fraaie vormgeving. De meeste thema’s beginnen bij 75 dollar. Sommige eenvoudige thema’s al voor 5 dollar.

www.press75.com

20. SimpleThemes

Elegante thema’s voor schappelijke prijzen (lidmaatschap vanaf 49 dollar). SimpleThemes heeft een gratis, rudimentair thema gemaakt waar ontwikkelaar op voort kunnen bouwen. Dit thema heet – toepasselijk – Skeleton.

www.simplethemes.com

21. GraphPaperPress

WordPress-thema’s voor creatievelingen. Zo omschrijft GraphPaperPress zichzelf. Alle thema’s zijn in een koop te krijgen voor 125 dollar per jaar of levenslange toegang voor 299 dollar. Losse thema’s kosten 75 dollar

www.graphpaperpress.com

22. Themefuse

Een gevarieerd aanbod thema’s, veelal geschikt voor zakelijk gebruik. Onder meer voor makelaars, artiesten, hotels en (lifestyle) nieuws. Thema’s kosten 59 dollar per stuk of 17 dollar per maand (toegang tot alle thema’s).

www.themefuse.com

23. Solostream

Hier vind je – op het moment van schrijven – 27 professionele WordPressthema’s, waarvan enkele gratis. Om alle thema’s te mogen downloaden, betaal je 99 dollar. Voor 59 dollar mag je een enkel thema downloaden.

www.solostream.com

24. Gorilla themes

Thema’s met een duidelijk doel. Zo vindt je thema’s voor dancefeesten, een autodealer, makelaar en nachtclub. De prijzen variëren van 39,95 tot 99,95 dollar.

www.gorillathemes.com

25. Gabfire

Tientallen thema’s van hoge kwaliteit. Onder meer voor nieuwssites, toeristische organisaties, trouwerijen, en culturele instellingen. Een los thema begint bij 59 dollar.

www.gabfirethemes.com

26. Colorlabs

Geavanceerde thema’s die (bijna) allemaal responsive zijn. Voor 59 dollar koop je 12 thema’s. Voor 79 dollar krijg je er 27.

www.colorlabsproject.com

27. PremiumPress

Deze aanbieder maakt volledige webapps van zijn thema’s. Zo zijn er thema’s met ingebouwde functionaliteit voor webwinkels, directories, makelaars, prijsvergelijkers, veilingen en kortingbonnen. Een thema kost 79 dollar.

www.premiumpress.com

28. Aloha themes

Thema’s met een ‘menselijk kantje’, schrijft de website zelf. Het zijn in ieder geval bijzonder vormgegeven thema’s. Ook bijzonder is de mogelijkheid om binnen drie dagen je geld terug te claimen als je niet tevreden bent. Een thema kost 77 dollar, maar je kunt ook voordelige bundels kopen.

www.alohathemes.com

29. Elmastudio

Strakke thema’s van een Duitse ontwerper. Goed gedocumenteerd en bovendien laag geprijsd. Voor slechts 12 euro heb je een volwaardig thema dat meestal ook nog eens responsive is. Een aanrader.

www.elmastudio.de

30. Themeshift

Thema’s met een zakelijk karakter. Onder meer voor makelaars, fotografen en (kleine) bedrijven. Daarnaast zijn er ook enkele aardige magazinethema’s. Een thema kost 39 euro.

www.themeshift.com

31. RichWP

Thema’s met een minimalistisch ontwerp. RichWP levert ze voor weblogs, portfolio’s, magazines en bedrijven. Een thema kost 69,95 dollar.

www.richwp.com

32. Upthemes

De website heeft het zelf over ‘beautiful, easy-to-use wordpress themes’. En daar valt niet zoveel tegenin te brengen. De thema’s zien er prima uit. Ze zijn vaak responsive. Soms bieden ze nog wat handige extraatjes: enkele thema’s geschikt gemaakt voor WP E-commerce. Een lidmaatschap voor een jaar kost vanaf 39 dollar.

www.upthemes.com

33. ChimeraThemes

Thema’s voor bedrijven, magazines, forums en webshops. Vanaf 37 dollar per stuk, maar er is een veel betere deal: alle thema’s downloaden mag voor 57 dollar.

www.chimerathemes.com

34. Blog Oh! Blog

Blog Oh! Blog heeft zowel gratis als betaalde thema’s. Zo zijn er aardige nieuwsthema’s (Tiny News en Big News) en thema’s voor bedrijven (Company). De thema’s ogen degelijk, maar niet supermodern.

http://www.blogohblog.com/premium-wordpress-themes/

35. Acosmin

Verschillende thema’s, geschikt voor nieuwssites, magazines en bedrijven. Frisse vormgeving. Voor een thema betaal je vanaf 59 dollar.

www.acosmin.com

36. Bizz Themes

Een aantal thema’s voor de zakelijke markt. Onder meer voor een autoverhuurbedrijf, kapper en advocatenkantoor. Per stuk kosten ze vanaf 69 dollar. Wie voor 99 dollar per jaar lid wordt van de site krijgt toegang tot alle thema’s.

www.bizzthemes.com

37. Deluxe Themes

Voor 49 dollar ontvang je hier een professioneel uitziend thema voor onder meer nieuws-, gossip en contentsharing-sites en magazines.

www.deluxethemes.com

38. FlexiThemes

Professioneel ogende thema’s voor een lage prijs. Een thema kost 29,90 dollar. Via een lidmaatschap kun je ze ook allemaal downloaden. Dat kost 39,90 dollar per drie maanden.

www.flexithemes.com

39. Thesis Themes

Op deze site vind je child-thema’s voor Thesis of Genesis. Ze zijn alleen te gebruiken in combinatie met een van deze frameworks. Voor 99 dollar krijg je een jaar lang toegang tot alle thema’s. Dat komt bovenop de prijs voor het framework dat je gebruikt.

www.themedy.com

40. iDesignEco

Thema’s met een eco-tintje. Ze zien er vriendelijk uit en zijn geschikt voor allerlei doeleinden, onder meer voor magazines, weblogs, winkels, portfolio’s en reissites. Een thema kost 25 dollar.

www.idesigneco.com

41. Iwak Themes

Het aantal thema’s is nog wat beperkt, maar ze ogen prima. Thema’s gaan hier weg voor 59 dollar per stuk.

www.iwakthemes.com

42. Kreative Themes

Fraaie, veelal minimalistische thema’s, vanaf 49,90 dollar. Ook enkele gratis thema’s.

Kreative Themes

43. Megumi Themes

Levert een klein aantal thema’s. Ze zijn prima geschikt om naar eigen inzicht verder te ontwikkelen. Megumi heeft ook een epub waarin wordt uitgelegd hoe de thema’s doorontwikkeld kunnen worden.

www.megumithemes.com

44. Panda Themes

Op deze site vind je professionele thema’s voor verschillende doeleinden. Ook als je een communitysite met BuddyPress wilt maken, kun je hier terecht. Vanaf 35 dollar.

Panda Themes

45. Premium Themes

Thema’s voor nieuwssites, portfolio’s, trouwerijen en weblogs. De site doet z’n naam eer aan en levert thema’s die er ‘premium’ uitzien. Voor 49 dollar krijg je toegang tot alle thema’s van Premium Themes.

www.premiumthemes.com

46. Pixel Theme Studio

Thema’s voor webloggers en bedrijven. Ze kosten 25 dollar per stuk of vanaf 10 dollar per maand.


www.pixelthemestudio.ca

47. Pro Theme Design

Of je nu een blog, magazine of portfolio wilt maken, je kunt bij Pro Theme Design terecht. Handig is dat je vooraf tutorialvideo’s kunt zien over de thema’s. Een thema kost vanaf 79,99 dollar.

www.prothemedesign.com

48. Store Front Themes

De naam van de site zegt genoeg: hier zijn thema’s te vinden voor webshops op basis van WordPress. De thema’s werken met WP e-commerce. Sommige zijn ook geschikt voor Jigoshop of Woocommerce. Een thema kost 59 dollar. Bij afname van meer thema’s gaat de prijs omlaag.


www.storefrontthemes.com

49. Storelicious

Voor 140 dollar krijg je hier drie maanden lang toegang tot alle thema’s. Overigens mag je vervolgens maar twee thema’s daadwerkelijk gebruiken. Wil je de thema’s ook onbeperkt gebruiken betaal je 215 dollar. Losse thema’s aanschaffen kan ook voor 70 dollar. Er zijn op dit moment 14 thema’s beschikbaar, onder meer voor nieuws-, sport- en blogsites.


www.storelicious.com

50. Themify

Deze site verkoopt thema’s die het eigen Themify-framework als basis gebruiken. Voor een los thema (plus een gratis) betaal je 39 dollar. Er zijn thema’s voor onder meer portfolio’s, restaurants, magazines, ecommerce en blogs.


www.themify.me

51. The Theme Foundry

Minimalistische thema’s. Voor 68 dollar krijg je toegang tot één thema. Onbeperkte toegang tot alle thema’s kan ook. Dat kost 249 dollar per jaar. Er zijn thema’s voor blogs, magazines, nieuwssites en meer.


www.thethemefoundry.com

52. Theme Warrior

Thema’s van prima kwaliteit, inclusief enkele gratis. Onder meer voor magazines, blogs en portfolio’s. De betaalde thema’s beginnen bij 39 dollar.


www.themewarrior.com

53. Theme Weaver

Een klein aantal degelijk ogende thema’s. De prijs voor een los thema is 44,95 dollar.


www.themeweaver.net

54. WPBandit

In een handomdraai een site voor een magazine, agentschap of bedrijf. Dat belooft WPBandit. De thema’s zien er strak uit en kosten vanaf 40 dollar per stuk.


www.wpbandit.com

55. WPyuzu

Strakke en speelse thema’s bij WPyuzu. Een los thema kost 24 dollar. Alle thema’s gezamenlijk gaan voor 79 dollar.


www.wpyuzu.com

56. WP Now

Voor 49 dollar koop je hier thema’s voor onder meer game-, nieuws- en vakantiesites.


www.wpnow.com

57. Zidalgo.com

Verzorgde thema’s voor allerhande toepassingen, geschikt voor weblogs, persoonlijke websites en bedrijven. Verkrijgbaar voor 75 dollar per stuk.


www.zidalgo.com

58. Simply Fresh Themes

De site heeft op het moment van schrijven nog slechts een thema beschikbaar, dat overigens prima geschikt is voor een blog. Kost 39,95 euro. Handig is dat er een thema-handboek bijgeleverd wordt.


www.simplyfreshthemes.com

59. Themes by bavotasan

Diverse thema’s voor net geen 40 dollar per stuk. Levert ook Arturo, een thema-framework. Volgens de makers is het framework minder dan 500kb en daardoor razendsnel.


themes.bavotasan.com

60. CSSigniter

Een voordelige aanbieder: voor 39 dollar krijg je toegang tot alle thema’s. Ze zijn geschikt voor allerlei doeleinden. Onder meer voor ecommerce, blogs, nieuwssites, bedrijven en portfolio’s.

cssigniter

www.cssigniter.com

61. Organized Themes

Deze aanbieder heeft onder meer een aantal thema’s voor kerken. De fraai ogende thema’s kosten 49 dollar.

organizedthemes

www.organizedthemes.com

62. Template Monster

Deze site levert al jarenlang thema’s en templates voor allerlei websites. Niet alleen voor WordPress, maar ook voor andere systemen als Joomla en Drupal. Er zijn ook HTML-templates te vinden. Voor WordPress zijn er op het moment van schrijven ruim 1700 thema’s te vinden. Ze hebben niet altijd even geavanceerde mogelijkheden. De prijzen variëren. Veel thema’s kosten 67 of 75 dollar.

templatemonster

www.templatemonster.com/wordpress-themes.php

63. Tokokoo.com/tokokoo-themes/

64. Dessky

Auteur: Dirkjan van Ittersum

Dirkjan schrijft over ICT @Ankeiler, leest nieuws @BNR, verkoopt luisterboeken @Luisterrijk en maakt luisterboeken @OORkracht8