11 januari 2014
door Dirkjan van Ittersum
Reacties uitgeschakeld voor BinPad: nieuwe zoekmachine

BinPad: nieuwe zoekmachine

Als ik schrijf dat de markt voor zoekmachines wordt gedomineerd door Google schrijf ik niets nieuws. In Amerika spelen Bing en Yahoo nog een rol, maar in ons land is het Google wat de klok slaat. Daarom is nieuws over een nieuwe zoekmachine altijd positief. BinPad doet een poging de concurrentie aan te gaan met Google.

Wat doet BinPad anders dan bestaande zoekmachines? De dienst deelt zoekresultaten op in categorieën. Wie bijvoorbeeld zoekt op restaurant vindt resultaten opgedeeld in categorieën als restaurant reviews, restaurant equipment en restaurant business plan. Zo helpt de dienst zoekers bij het nauwkeuriger maken van de resultaten. Merk op dat de site nog erg gericht is op een Engelstalig publiek.

De site werkt op dit moment nog niet al te verfijnd. Je zou wat meer intelligentie verwachten. In het geval van de zoekopdracht restaurant bijvoorbeeld eetgelegenheden in de buurt. Maar de site is nog in beta, dus dat zien we voorlopig maar even door de vingers.

BinPad doet meer dan alleen zoeken. Het brengt ook het nieuws in kaart en wil tv-uitzendingen tonen op hiërarchische wijze. Het wil verder helpen bij het (her)publiceren van content en wil ook educatief materiaal beter doorzoekbaar maken. Ambitieuze plannen. Of het lukt is afwachten, maar het is de moeite waard om in de gaten te houden.

Achter BinPad zit het Hongaarse bedrijf Xdroid. De nieuwe dienst werd tijdens CES2014 gepresenteerd.

Auteur: Dirkjan van Ittersum

Dirkjan schrijft over ICT @Ankeiler, leest nieuws @BNR, verkoopt luisterboeken @Luisterrijk en maakt luisterboeken @OORkracht8