26 november 2014
door Dirkjan van Ittersum
Reacties uitgeschakeld voor Nieuw boek: Ontdek Google Docs en Drive

Nieuw boek: Ontdek Google Docs en Drive

Afgelopen periode is er hard gewerkt aan een nieuw boek over Google Docs en Drive. Het boek is zojuist verschenen bij Van Duuren Media. Onder meer verkrijgbaar bij AKOBol.com en Computerboek.nl.

Google levert met de gratis diensten Docs en Drive een uitgebreid officepakket in combinatie met een royale opslagdienst. De mogelijkheden zijn verrassend compleet. Behalve tekstverwerken, kun je ook presentaties, formulieren, spreadsheets en tekeningen maken. Of wat te denken van het versturen van enquêtes? Google Docs is een prima alternatief voor Microsoft Office. Met speciale apps kun je foto’s bewerken en video’s monteren. Het boek Ontdek Google Docs & Drive toont in vogelvlucht de mogelijkheden. Uit de inhoud:

  • Kennismaken: wat zijn de voordelen van het werken in de cloud en wat heb je ervoor nodig?
  • Google Drive: sla bestanden op en deel ze eventueel met anderen. Installeer apps voor iOS en Android.
  • Google Documenten: maak tekstdocumenten in de browser of importeer Word-bestanden. Leer sjablonen, afbeeldingen en tabellen gebruiken.
  • Google Spreadsheets: de handige functies van dit rekenwonder zijn een ideaal hulpmiddel, bijvoorbeeld voor de administratie.
  • Google Presentaties: maak op gemakkelijke wijze ondersteunende dia’s met tekst, beeld of video.
  • Meer apps: dankzij gratis apps kun je veel meer met Google Drive, zoals tekeningen maken en enquêtes versturen. Ook het monteren van video’s en het bewerken van foto’s is mogelijk.

Auteur: Dirkjan van Ittersum

Dirkjan schrijft over ICT @Ankeiler, leest nieuws @BNR, verkoopt luisterboeken @Luisterrijk en maakt luisterboeken @OORkracht8