Over Ankeiler Media

Ankeiler Media is het bedrijf van journalist Dirkjan van Ittersum. Ankeiler levert tekst, audio en video voor tijdschriften, internet en radio. Veelal over ICT, telecom en nieuwe media.

Verder bouwt Ankeiler Media af en toe WordPress-websites en biedt hulp bij het aanpassen van bestaande WordPress-sites.

Ankeiler Media werkt regelmatig samen met gespecialiseerde freelancers en bedrijven, waaronder Icontact en Geluidsstudio OORbit. Eens verder praten? Hier staat de Contact-pagina.

Over Dirkjan

Dirkjan van Ittersum (1972) werkt sinds 1997 als journalist voor radio, internet en magazines. Als hoofdredacteur was hij verantwoordelijk voor het telecomvakblad Connexie. Ook schreef hij honderden artikelen voor ICT-uitgaven als PC-Active, PCM, Computer Idee, Digitaalgids (Consumentenbond), WINMAG Pro, Baaz.nl, InCT, Connexie, Channel Connect, ICT Update, Telecom Update, MediaZine, Fiber, ZOOM en Planet Multimedia. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te horen als nieuwslezer.

Overige activiteiten

In 2006 was Dirkjan mede-oprichter van Luisterrijk, de downloadshop voor luisterboeken. Met meer dan 1600 luisterboeken is dit de grootste downloadwinkel voor mp3-luisterboeken in de Benelux. Luisterrijk viel meerdere keren in de prijzen. In 2012 zette hij samen met Huub Krom OORkracht 8 op, een uitgever van luisterboeken, ebooks en apps.

Waarom die naam?

Van Dale geeft antwoord:
an·kei·ler zelfstandig naamwoord; de (m); meervoud: ankeilers
1. tot lezen uitnodigende tekst op de voorpagina van een krant of tijdschrift, of op een homepage
2. leader